Ψηφιακη τηλεόραση- MPEG4 (Card Module....)

Χαλαρή κουβέντα - Ειδησεις - Αστεία, Μουσικα θέματα.
Γενικές Συζητήσεις .

Συντονιστής: Moderators

Re: Ψηφιακη τηλεόραση- MPEG4 (Card Module....)

Δημοσίευσηαπό giorgos1 την Τετ Ιαν 05, 2011 8:22 pm

Για Κρήτη ούτε νύξη ....τσάμπα βάλαμε τους αποκωδικοποιητές κοπέλια BangHead
Giorgos 1.6 Tekna S_pack-cafe latte
Άβαταρ μέλους
giorgos1
MODERATOR
MODERATOR
 
Δημοσιεύσεις: 1676
Εγγραφή: Δευτ Ιαν 28, 2008 8:41 pm
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΚΡΗΤΗΣ
Μοντέλο:QQ Acenta/Techna S PACK
Κυβικά:1600
Χρώμα:C30 Cafe Latte
Κάτοχος_Απο:15 Ιαν 2008

Re: Ψηφιακη τηλεόραση- MPEG4 (Card Module....)

Δημοσίευσηαπό ktsiaras την Τετ Ιαν 05, 2011 8:33 pm

giorgos1 έγραψε:Για Κρήτη ούτε νύξη ....τσάμπα βάλαμε τους αποκωδικοποιητές κοπέλια BangHead

από δευτέρα ανεβαίνω υπουργείο κάτι θα κανονίσω και για εσάς! :crazy:
ΟΙ ΕΥΘΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ..ΟΙ ΣΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ..
ktsiaras
MODERATOR
MODERATOR
 
Δημοσιεύσεις: 960
Εγγραφή: Πέμ Σεπ 11, 2008 1:54 am
Τοποθεσία: ΓΛΥΦΑΔΑ
Μοντέλο:QQ Acenta/Techna S PACK
Κυβικά:1600
Χρώμα:Z11 Black
Κάτοχος_Απο:11 Σεπ 2008

Re: Ψηφιακη τηλεόραση- MPEG4 (Card Module....)

Δημοσίευσηαπό ktsiaras την Δευτ Ιαν 17, 2011 1:20 am

Ξεκινά η μετάδοση με ψηφιακό σήμα στην πόλη της Ρόδου.

Συνεχίζοντας την κάλυψη των ακριτικών περιοχών της χώρας, η Digea, ανακοινώνει ότι στις 25 Φεβρουαρίου 2011 ξεκινά η μετάδοση με ψηφιακό σήμα των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR στην πόλη της Ρόδου. Ειδικότερα, η Digea, εφαρμόζοντας πάντα την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08, θα ξεκινήσει την εκπομπή ψηφιακού σήματος από το κέντρο εκπομπής «Monte Smith» της Ρόδου, καλύπτοντας την πρωτεύουσα του νομού Δωδεκανήσων και φέροντας το ψηφιακό σήμα σε περίπου 80.000 κατοίκους.
Το αναλογικό σήμα θα διακοπεί από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής, σύμφωνα πάντα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση. Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος, οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να διαθέτουν ή να προμηθευτούν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4 και να συντονίσουν τα κανάλια του δέκτη τους στις συχνότητες 27 (522MHz) και 38 (610 MHz). Επιπλέον, για τη λήψη του ψηφιακού σήματος συνιστάται ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής «Monte Smith». H Digea, θέλοντας να εξασφαλίσει την ομαλή μετάβαση των τηλεθεατών στη νέα ψηφιακή εποχή, όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα, θα συνεργαστεί στενά με τους τοπικούς φορείς για την υλοποίηση μιας στοχευμένης τοπικής ενημερωτικής εκστρατείας. Παράλληλα, οι τηλεθεατές που επηρεάζονται από τη μετάβαση, θα πληροφορούνται για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν μέσω κυλιόμενου ενημερωτικού μηνύματος (crawl) που θα προβάλλεται στις οθόνες τους.
συχνότητες 27 (522MHz) και 38 (610 MHz).


ΕΡΤ Ψηφιακή: Nέα συχνότητα στη Θεσσαλονίκη!

Από Παρασκευή 14/1/2011 ξεκίνησε η EΡΤ Ψηφιακή στην νέα συχνότητα 23UHF (490000 KHz) με τα κανάλια ET1, NET, ET3, Bουλή και τα ραδιόφωνα ERA-NET, ERA2, ERA3, ERA Sport, KOSMOS. Τα κανάλια εκπέμπουν σε φορμάτ 4:3 και έχουν ηλεκτρονικό οδηγός προγράμματος EPG. Οι τηλεθεατές λοιπόν της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να ''φορτώσουν'' ξανά τους δέκτες. Καλή τηλεθέαση!

Πλάνο για πανελλαδική κάλυψη το 2012 υλοποιεί η Digea

Την ταχεία επέκταση των ψηφιακών εκπομπών της Digea στο υπόλοιπο της Ελλάδας, με ορίζοντα ολοκλήρωσης της διαδικασίας μέχρι τα μέσα του 2012, ανακοίνωσαν χθες τα ανώτατα στελέχη της εταιρείας, προσδιορίζοντας παράλληλα ότι το αμέσως επόμενο σημείο μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση θα είναι η Ρόδος στις 25 Φεβρουαρίου.Σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν ο Κώστας Κιμπουρόπουλος, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Digea, της εταιρείας διαχείρισης δικτύου που έχουν συστήσει οι 7 τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας, και ο Γιώργος Μαθιός γενικός διευθυντής της εταιρείας, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι μέσα στο 2011 θα γίνει η μετάβαση στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, αφού μετά τη Ρόδο θα ακολουθήσουν τα Ακαρνανικά, η Πάτρα, η Λάρισα, η Κρήτη (Ηράκλειο και Χανιά) και η Μυτιλήνη.
Η σειρά εξαρτάται από τις τοπικές αρχές και τις καιρικές συνθήκες, όπως αναφέρθηκε και ως εκ τούτου το σχέδιο προβλέπει πρώτα την Πάτρα και τη Λάρισα και στη συνέχεια τη Μυτιλήνη και την Κρήτη με ορίζοντα το επόμενο 6μηνο. Οπως επισήμανε ο κ. Κιμπουρόπουλος, υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ΕΡΤ και Digea να κινηθούν ενδεχομένως και από τη μετάβαση στη Ρόδο. «Δεν είναι σίγουρο, εμείς ωστόσο θα θέλαμε να γίνει. Θέλουμε να κάνουμε κοινή μετάβαση με την ΕΡΤ γιατί διευκολύνει και τους τηλεθεατές»


Αττική: Νέες συνεργασίες
Σε ό,τι αφορά τη μετάβαση στη Ρόδο η οποία θα είναι πλήρης -διακόπτεται δηλαδή το αναλογικό σήμα- διευκρινίζεται ότι αφορά μόνο την πόλη της Ρόδου και όχι ολόκληρο το νησί -το οποίο χρειάζεται 13 σημεία για να καλυφθεί συνολικά- και αποτελεί μέρος της πολιτικής που ακολουθεί η Digea για την περιχαράκωση των συχνοτήτων σε εθνικό επίπεδο, αφού υπάρχει θέμα κατοχύρωσης με τις όμορες χώρες.Εξάλλου, και όπως ανακοινώθηκε, η Digea βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο της έναρξης μεταδόσεων και των καναλιών Channel 9, Κόντρα, Blue Sky και Τηλεάστυ, στην περιοχή του νομού Αττικής, διευρύνοντας περαιτέρω το μπουκέτο των καναλιών (23 συνολικά) που προσφέρει στην περιοχή της πρωτεύουσας
ΟΙ ΕΥΘΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ..ΟΙ ΣΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ..
ktsiaras
MODERATOR
MODERATOR
 
Δημοσιεύσεις: 960
Εγγραφή: Πέμ Σεπ 11, 2008 1:54 am
Τοποθεσία: ΓΛΥΦΑΔΑ
Μοντέλο:QQ Acenta/Techna S PACK
Κυβικά:1600
Χρώμα:Z11 Black
Κάτοχος_Απο:11 Σεπ 2008

Re: Ψηφιακη τηλεόραση- MPEG4 (Card Module....)

Δημοσίευσηαπό Demetrius την Δευτ Ιαν 17, 2011 2:21 am

ktsiaras έγραψε: Πλάνο για πανελλαδική κάλυψη το 2012 υλοποιεί η Digea

και ο Γιώργος Μαθιός γενικός διευθυντής της εταιρείας, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι μέσα στο 2011 θα γίνει η μετάβαση στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, αφού μετά τη Ρόδο θα ακολουθήσουν τα Ακαρνανικά, η Πάτρα, η Λάρισα, η Κρήτη (Ηράκλειο και Χανιά) και η Μυτιλήνη.


:e_surprised: Αυτό ήταν που θα κανόνιζες ρε συ Κώστα στο Υπνουργείο για την ψηφιακή μετάβαση στην Κρήτη :x ;;;!!!!;;; Ε;;; :P !!! Τι να σου πούμε τώρα!;;; Πιάσε και πές τους ότι τελικά δεν την θέλουμε την Digea στην Κρήτη... όπου να 'ναι θα εκπέμψει η Τουρκία και η Λιβύη!!! Πες τους εκεί στους φίλους σου της Digea ότι αν τολμήσουν να φέρουν τα μηχανήματά τους εδώ, θα τα σπάσουμε και θα τα δώσουμε στους παλιατζίδες!!! :wink:
Εικόνα ... Γνώρισόν μοι, Κύριε, ὁδόν, ἐν ᾗ πορεύσομαι ... Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Demetrius
MODERATOR
MODERATOR
 
Δημοσιεύσεις: 651
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 28, 2009 2:18 am
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Μοντέλο:QQ+2 ACENTA TECHNA
Κυβικά:1600
Χρώμα:C30 Cafe Latte
Κάτοχος_Απο:04 Φεβ 2010

Re: Ψηφιακη τηλεόραση- MPEG4 (Card Module....)

Δημοσίευσηαπό ktsiaras την Τρί Ιαν 25, 2011 2:36 am

Η ΕΡΤ αναμένεται να ξεκινήσει την μετάβαση στο σύστημα εκπομπής DVB-T/Mpeg-4 (πριν από το Πάσχα), προκειμένου να έτοιμη για τις πρώτες πιλοτικές εκπομπές υψηλής ευκρίνειας «ΕΡΤ HD». Μια και στα πλαίσια μεγάλων πολιτιστικών και αθλητικών γεγονότων που επέρχονται μέσα στο 2011, θα έχει την ευκαιρία να προχωρήσει σε πιλοτικές εκπομπές υψηλής ευκρίνειας, μέσω της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης...
Ανάμεσα τους ο τελικός διαγωνισμός τραγουδιού της «Eurovision Song Contest 2011», που θα πραγματοποιηθεί στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας στις 14 Μαΐου 2011, ο τελικός ποδοσφαίρου «Champions League της UEFA», που θα πραγματοποιηθεί στο Wembley Stadium του Λονδίνου στις 28 Μαΐου 2011. Αλλά και οι παγκόσμιοι αγώνες «Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011», που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, την καλοκαιρινή περίοδο 25 Ιουνίου – 4 Ιουλίου 2011…
ΟΙ ΕΥΘΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ..ΟΙ ΣΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ..
ktsiaras
MODERATOR
MODERATOR
 
Δημοσιεύσεις: 960
Εγγραφή: Πέμ Σεπ 11, 2008 1:54 am
Τοποθεσία: ΓΛΥΦΑΔΑ
Μοντέλο:QQ Acenta/Techna S PACK
Κυβικά:1600
Χρώμα:Z11 Black
Κάτοχος_Απο:11 Σεπ 2008

Re: Ψηφιακη τηλεόραση- MPEG4 (Card Module....)

Δημοσίευσηαπό ktsiaras την Τετ Μαρ 02, 2011 8:42 am

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας μέσω του παρόχου Digea. Από σήμερα, 25 Φεβρουαρίου 2011, η πόλη της Ρόδου βλέπει πλέον ψηφιακά! Το ψηφιακό σήμα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR, μέσω του ψηφιακού παρόχου DIGEA, εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής «Monte Smith», φέρνοντας την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση σε πάνω από 80.000 κατοίκους της πόλης της Ρόδου και της ευρύτερης περιοχής. Σημειώνεται ότι το αναλογικό σήμα διακόπηκε από το κέντρο εκπομπής «Monte Smith», σύμφωνα με όσα ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της πόλης της Ρόδου μπορούν πλέον να απολαύσουν την κορυφαία και σταθερή ποιότητα εικόνας και ήχου, χωρίς ‘χιόνα’ και ‘είδωλα’ που φέρνει η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, ενώ αποκτούν πρόσβαση σε νέες υπηρεσίες, όπως είναι ο Ηλεκτρονικός Οδηγός Προγράμματος.
Για να λάβουν οι τηλεθεατές της περιοχής το ψηφιακό σήμα της Digea χρειάζεται:
1) Να διαθέτουν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4.
2) Να επανασυντονίσουν τα κανάλια στις συχνότητες 27 (522MHz) ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV και 38 (610 MHz) MEGA, ΣΚΑΪ, STAR. Συνιστάται, επίσης, ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής «Monte Smith». Όπως δήλωσε ο CEO της DIGEA κ. Γιώργος Μαθιός:«Η DIGEA καλύπτει σήμερα με ψηφιακό σήμα πάνω από το 60% του πληθυσμού της χώρας και εξυπηρετεί ήδη 19 τηλεοπτικούς σταθμούς. Όπως σε κάθε περιοχή όπου πραγματοποιείται η μετάβαση, έτσι και στην περίπτωση της Ρόδου, η DIGEA έδωσε προτεραιότητα στην ενημέρωση του κοινού, των τεχνικών και της τοπικής αγοράς, σε συνεργασία πάντα με τις τοπικές αρχές, υλοποιώντας με επιτυχία σημαντικές ενέργειες, όπως η ενημέρωση στα ΚΑΠΗ, στους τεχνικούς, αλλά και στα σχολεία της περιοχής. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής είναι πλέον σε θέση να απολαύσουν τα οφέλη της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Είμαστε, επιπλέον, ιδιαίτερα ευτυχείς καθώς συνεχίζουμε χωρίς αποκλίσεις το έργο της μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση σύμφωνα με τις επιταγές της ΚΥΑ, θωρακίζοντας τα ελληνικά σύνορα απέναντι στους γείτονές μας με ελληνικό περιεχόμενο ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, προσφέροντας μια αναβαθμισμένη τηλεοπτική εμπειρία στους Έλληνες τηλεθεατές».
ΟΙ ΕΥΘΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ..ΟΙ ΣΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ..
ktsiaras
MODERATOR
MODERATOR
 
Δημοσιεύσεις: 960
Εγγραφή: Πέμ Σεπ 11, 2008 1:54 am
Τοποθεσία: ΓΛΥΦΑΔΑ
Μοντέλο:QQ Acenta/Techna S PACK
Κυβικά:1600
Χρώμα:Z11 Black
Κάτοχος_Απο:11 Σεπ 2008

Re: Ψηφιακη τηλεόραση- MPEG4 (Card Module....)

Δημοσίευσηαπό ktsiaras την Πέμ Μαρ 10, 2011 2:41 am

Δεσμεύσεις ΕΡΤ, NOVA, DIGEA για εγκατάσταση πομπών


Aφού ζητήσαμε και λάβαμε την επίσημη επιβεβαίωση-ενημέρωση από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με τα όσα συζητήθηκαν κατά την δεύτερη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας που έχει συστήσει το Υπουργείο για την Ψηφιακή Μετάβαση στην Τηλεόραση, είμαστε στην ευχάριστη θέση να δημοσιεύσουμε ότι στα σχέδια των ΕΡΤ, DIGEA και NOVA είναι η εγκατάσταση ψηφιακών πομπών μέσα στο 2011. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσε υπ’ όψιν μας το Υπουργείο, υπήρξαν από τον Κρατικό Broadcaster και τους Ιδιώτες οι ακόλουθες δεσμεύσεις για εγκαταστάσεις σε συγκεκριμένες πόλεις και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες:

DIGEA:
Λάρισα (Μάιος 2011)
Πάτρα (Ιούνιος 2011)
Ακαρνανικά (Σεπτέμβριος 2011)
Χανιά – Ηράκλειο (Οκτώβριος 2011)


NOVA:
Αττική (Μάιος – Ιούνιος 2011)
Θεσσαλονίκη (Σεπτέμβριος 2011)

ΕΡΤ:
Λάρισα, Τρίκαλα (Μάιος 2011)
Πάτρα (Ιούνιος 2011)
Κορινθιακός Κόλπος (Ιούλιος 2011)
Ρόδος (Αύγουστος 2011)
Αιτωλοακαρνανία (Σεπτέμβριος 2011)
Ηράκλειο (Οκτώβριος 2011)
Χανιά (Οκτώβριος 2011)
Ιωάννινα (Οκτώβριος 2011)
Φλώρινα (Οκτώβριος 2011)
Μυτιλήνη (Νοέμβριος 2011)
Ναύπλιο, Τρίπολη (Νοέμβριος 2011)


Ευχαριστούμε πολύ το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα μας και για την ενημέρωση που μας παρείχε. (radiotvlink.gr)
ΟΙ ΕΥΘΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ..ΟΙ ΣΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ..
ktsiaras
MODERATOR
MODERATOR
 
Δημοσιεύσεις: 960
Εγγραφή: Πέμ Σεπ 11, 2008 1:54 am
Τοποθεσία: ΓΛΥΦΑΔΑ
Μοντέλο:QQ Acenta/Techna S PACK
Κυβικά:1600
Χρώμα:Z11 Black
Κάτοχος_Απο:11 Σεπ 2008

Re: Ψηφιακη τηλεόραση- MPEG4 (Card Module....)

Δημοσίευσηαπό Demetrius την Πέμ Μαρ 10, 2011 3:00 am

Καλά ..... φιρί φιρί το πάνε !!!

Άλλο ένα 7μηνο για να έρθει η ψηφιακή στην Κρήτη...

Και να 'ναι Οκτώβρης μπάρε μου, δεν είναι πράμα!!! Άλλα αφορούμετο πως ανάνε πάλι να 'ρθει επαέ το γκόκκινο Μάη! :crazy:
Εικόνα ... Γνώρισόν μοι, Κύριε, ὁδόν, ἐν ᾗ πορεύσομαι ... Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Demetrius
MODERATOR
MODERATOR
 
Δημοσιεύσεις: 651
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 28, 2009 2:18 am
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Μοντέλο:QQ+2 ACENTA TECHNA
Κυβικά:1600
Χρώμα:C30 Cafe Latte
Κάτοχος_Απο:04 Φεβ 2010

Re: Ψηφιακη τηλεόραση- MPEG4 (Card Module....)

Δημοσίευσηαπό Fanis Mastagas την Τετ Απρ 06, 2011 3:31 pm

Ψηφιακή τηλεόραση αποκτά η Θεσσαλία
Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Την επέκταση της ψηφιακής τηλεόρασης στην περιοχή της Θεσσαλίας (Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φάρσαλα) στις 27 Μαΐου, αλλά και την υιοθέτηση του mpeg4 ως ενιαίου μοντέλου εκπομπής σε εθνικό επίπεδο ανακοίνωσε η Digea.

http://www.naftemporiki.gr/localnews/st ... id=1953372
Κανένας δεν μπορεί να ανακαλύψει καινούριους ωκεανούς εάν δεν έχει το κουράγιο να χάσει από τα μάτια του την στεριά
Andre Gide
Άβαταρ μέλους
Fanis Mastagas
Q.G.C. Legend
Q.G.C. Legend
 
Δημοσιεύσεις: 2291
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 30, 2009 11:24 pm
Τοποθεσία: Χαριλάου - Θεσσαλονίκη
Μοντέλο:QQ+2 ACENTA TECHNA
Κυβικά:1600
Χρώμα:Z11 Black
Κάτοχος_Απο:29 Ιούλ 2009

Re: Ψηφιακη τηλεόραση- MPEG4 (Card Module....)

Δημοσίευσηαπό ktsiaras την Δευτ Απρ 11, 2011 8:41 am

η ERT Digital άρχισε τις δοκιμαστικές εκπομπές σε mpeg-4 στo 2ο multiplex με τα κανάλια ET1, NET, ET3.
Στην συχνότητα 58 UHF είχαμε και την δοκιμαστική εκπομπή με ανάλυση στα 1440x1088 του πρώτου επίγειου ψηφιακού HD καναλιού... Ναι το ERT HD είναι γεγονός. Οι δοκιμές έγιναν σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Αλεξανδρούπολη. Πιθανώς και σήμερα το βράδυ λίγο μετα τα μεσάνυχτα να έχουμε και πάλι τις δοκιμαστικές εκπομπές!
ΟΙ ΕΥΘΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ..ΟΙ ΣΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ..
ktsiaras
MODERATOR
MODERATOR
 
Δημοσιεύσεις: 960
Εγγραφή: Πέμ Σεπ 11, 2008 1:54 am
Τοποθεσία: ΓΛΥΦΑΔΑ
Μοντέλο:QQ Acenta/Techna S PACK
Κυβικά:1600
Χρώμα:Z11 Black
Κάτοχος_Απο:11 Σεπ 2008

Re: Ψηφιακη τηλεόραση- MPEG4 (Card Module....)

Δημοσίευσηαπό panbast την Δευτ Απρ 11, 2011 9:11 am

panbast
Q.G.C. Pilot
Q.G.C. Pilot
 
Δημοσιεύσεις: 140
Εγγραφή: Σάβ Απρ 26, 2008 2:09 pm
Τοποθεσία: Tαυρος
Μοντέλο:QQ Acenta/Techna S
Κυβικά:1600
Χρώμα:Z11 Black
Κάτοχος_Απο:05 Ιουν 2009

Re: Ψηφιακη τηλεόραση- MPEG4 (Card Module....)

Δημοσίευσηαπό panbast την Δευτ Απρ 11, 2011 11:16 am

Τεταρτη μετα τον αγωνα πιθανον θα γινει παλι δοκιμη
panbast
Q.G.C. Pilot
Q.G.C. Pilot
 
Δημοσιεύσεις: 140
Εγγραφή: Σάβ Απρ 26, 2008 2:09 pm
Τοποθεσία: Tαυρος
Μοντέλο:QQ Acenta/Techna S
Κυβικά:1600
Χρώμα:Z11 Black
Κάτοχος_Απο:05 Ιουν 2009

Re: Ψηφιακη τηλεόραση- MPEG4 (Card Module....)

Δημοσίευσηαπό ktsiaras την Κυρ Απρ 17, 2011 9:53 am

Digital Union: Νέο ψηφιακό πακέτο στη Θράκη

Ξεκίνησε στην περιοχή της ΝΔ Θράκης και από το κέντρο εκπομπής "Πλάκα" στο κανάλι 47 νέο ψηφιακό μπουκέτο από την Digital Union σε MPEG-2 με εκπομπή των καναλιών: Δέλτα, R Channel, ΘρακηΝΕΤ, και Ηome Shop. Από το ίδιο κέντρο εκπομπής εκπέμπονται από τις 19 Νοεμβρίου 2010 σε ψηφιακή εκπομπή τα δύο ψηφιακά μπουκέτα της ΕΡΤ (κανάλια 58 και 64).

Και τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια της Ρόδου ψηφιακά

Μετά τα ιδιωτικά κανάλια της Digea και τα τοπικά της Ρόδου: RED, ΚΟΣΜΟΣ, ΙΡΙΔΑ και ΔΗ.ΡΑ.Σ.ΚΩ, εκπέμπουν ψηφιακά στις συχνότητες 53 και 59 από το κέντρο εκπομής «Monte Smith». Τα κανάλια εκμπεμπούν σε σύστημα MPEG-2.

Ψηφιακά κανάλια στην Ελλάδα

Μπουκέτο Σταθμοί
ERT DIGITAL 01 CINE +- SPORT + -INF PRISMA + -RIKSAT

ERT DIGITAL 02 NET- ET1- ET3- BOULH

DIGEA 01 ALPHA -ALTER -ANTENNA- MAKEDONIA TV

DIGEA 02 MEGA -TV- SKAI- STAR

DIGEA 03 ATTIKA -EXTRA3- HIGH -TV NICKELODEON

DIGEA 04 06 TV- MAD TV- MTV- GREECE SPORT TV

DIGEA 05 C9- KONTRA- BLUE SKY- ΤΗΛΕΑΣΤΥ
ΟΙ ΕΥΘΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ..ΟΙ ΣΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ..
ktsiaras
MODERATOR
MODERATOR
 
Δημοσιεύσεις: 960
Εγγραφή: Πέμ Σεπ 11, 2008 1:54 am
Τοποθεσία: ΓΛΥΦΑΔΑ
Μοντέλο:QQ Acenta/Techna S PACK
Κυβικά:1600
Χρώμα:Z11 Black
Κάτοχος_Απο:11 Σεπ 2008

Re: Ψηφιακη τηλεόραση- MPEG4 (Card Module....)

Δημοσίευσηαπό ktsiaras την Τρί Απρ 19, 2011 11:33 am

Από την Τετάρτη 27 Απριλίου 2011, η ΕΡΤ ξεκινά πιλοτικές μεταδόσεις σε σύστημα υψηλής ευκρίνειας (High Definition – HD) με ελεύθερο σήμα στην επίγεια ψηφιακή εκπομπή. Η πρώτη απ’ ευθείας μετάδοση θα πραγματοποιηθεί με τον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα, για την πρώτη σειρά ημιτελικών του Champions League, σε παράλληλη μετάδοση με τη ΝΕΤ.

Για να δοθεί η δυνατότητα μετάδοσης γεγονότων που παράγονται σε σύστημα υψηλής ευκρίνειας, θα δημιουργηθεί ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ με την ονομασία EΡΤ HD, το οποίο θα ενταχθεί στο δεύτερο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ, από κοινού με τα τηλεοπτικά προγράμματα ΝΕΤ, ΕΤ1 και ΕΤ3.
Το κανάλι της Βουλής, τη θέση του οποίου θα πάρει το πιλοτικό πρόγραμμα ΕΡΤ HD, θα μεταφερθεί στο πρώτο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ.
Ταυτοχρόνως, τα προγράμματα του σινε+ και του σπορ+ θα συγχωνευθούν και θα δημιουργηθεί ένα νέο ενιαίο πρόγραμμα, το σινε/σπορ +, με το περιεχόμενο του σπορ+ στην πρωινή ζώνη και του σινε+ στην βραδινή.

Τα δύο ψηφιακά μπουκέτα της ΕΡΤ, με τέσσερα τηλεοπτικά προγράμματα ανά ψηφιακό μπουκέτο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (ΚΥΑ 21161/08), θα διαμορφωθούν ως εξής:

1ο Ψηφιακό Μπουκέτο:
- Βουλή Τηλεόραση
- σινε/σπορ+
- πρίσμα+
- ΡΙΚ Sat

2ο Ψηφιακό Μπουκέτο:
- ΝΕΤ
- ΕΤ1
- ΕΤ3
- ΕΡΤ HD

Η νέα διαμόρφωση των ψηφιακών μπουκέτων θα ξεκινήσει από την Τρίτη 26 Απριλίου 2011, μία ημέρα πριν από την πρώτη μετάδοση σε σύστημα υψηλής ευκρίνειας.
Η κωδικοποίηση του δεύτερου ψηφιακού μπουκέτου θα μετατραπεί εφεξής στο σύστημα MPEG 4. Το πρώτο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ θα συνεχίσει με κωδικοποίηση MPEG 2, για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Οι τηλεθεατές δε θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους ψηφιακούς τους δέκτες για τη λήψη των νέων μπουκέτων. Στο πρώτο ψηφιακό μπουκέτο, στη θέση του σινε+ θα εμφανιστεί η Βουλή Τηλεόραση και στη θέση του σπορ+ θα εμφανιστεί το σινε/σπορ+. Το πρίσμα+ και το ΡΙΚ Sat θα παραμείνουν στις ίδιες θέσεις.
Στο δεύτερο ψηφιακό μπουκέτο ΝΕΤ, ΕΤ1 και ΕΤ3 θα παραμείνουν στη θέση τους και τη θέση του Βουλή Τηλεόραση θα πάρει το πιλοτικό πρόγραμμα ΕΡΤ HD.

Για τη θέαση του δεύτερου ψηφιακού μπουκέτου είναι απαραίτητη η ύπαρξη ψηφιακού δέκτη MPEG 4, είτε ενσωματωμένου στην τηλεόραση, είτε εξωτερικού.
Για τη λήψη του πιλοτικού προγράμματος ΕΡΤ HD είναι απαραίτητη η ύπαρξη τηλεόρασης με δυνατότητα HD και ενσωματωμένος ή εξωτερικός δέκτης MPEG 4 HD.

Ο ήχος του προγράμματος ΕΡΤ HD θα είναι στερεοφωνικός. Σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, η ΕΡΤ θα είναι σε θέση να προσφέρει και ήχο Surround 5.1 στις μεταδόσεις HD.
Οι ζωντανές μεταδόσεις γεγονότων από την ΕΡΤ HD σε σύστημα υψηλής ευκρίνειας θα πραγματοποιούνται πάντοτε εκ παραλλήλου με τη μετάδοσή τους σε σύστημα κανονικής ευκρίνειας (Standard Definition – SD) από το αντίστοιχο πρόγραμμα της ΕΡΤ, που έχει τα δικαιώματα μετάδοσης του γεγονότος (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ-3).

Σε συνέχεια της πρώτης μετάδοσης του αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα, στις 27 Απριλίου 2011, η ΕΡΤ προγραμματίζει παράλληλες μεταδόσεις και σε σύστημα υψηλής ευκρίνειας των παρακάτω γεγονότων:


- Ημιτελικός Champions League: Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σάλκε, στις 4/5/2011
- Final 4 Euroleague Basketball: 6 και 8/5/2011
- Διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision 2011 (Ημιτελικοί και τελικός): 10, 12 και 14/5/2011
- Τελικός UEFA Champions League: 28/5/2011
- Τελική φάση τουρνουά τένις Roland Garros: 31/5/2011 – 5/6/2011

Επισημαίνεται πως η παράλληλη μετάδοση των ανωτέρω γεγονότων σε σύστημα υψηλής ευκρίνειας θα πραγματοποιηθεί χωρίς πρόσθετο κόστος για την ΕΡΤ, καθώς, τα γεγονότα αυτά, επειδή παράγονται σε HD, είναι διαθέσιμα στους κατόχους των δικαιωμάτων τόσο σε SD, όσο σε HD. Και, τέλος, η συγχώνευση των προγραμμάτων σινέ+ και σπορ+ θα δώσει τη δυνατότητα στην ΕΡΤ να μειώσει το λειτουργικό τους κόστος κατά το ήμισυ.

Πηγές: ΝΕΤ
Ρεπορτάζ: Ειρήνη Βασάλου
Επιμέλεια: Σ.Δαματόπουλος
ΟΙ ΕΥΘΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ..ΟΙ ΣΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ..
ktsiaras
MODERATOR
MODERATOR
 
Δημοσιεύσεις: 960
Εγγραφή: Πέμ Σεπ 11, 2008 1:54 am
Τοποθεσία: ΓΛΥΦΑΔΑ
Μοντέλο:QQ Acenta/Techna S PACK
Κυβικά:1600
Χρώμα:Z11 Black
Κάτοχος_Απο:11 Σεπ 2008

H ΕΡΤ HD είναι γεγονός!

Δημοσίευσηαπό γιωργος την Τετ Απρ 27, 2011 3:15 pm

H ΕΡΤ HD είναι γεγονός!

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα (Ημιτελικός UEFA Champions League) στις 27/4/11.

http://www.ert.gr/index.php/2011-04-14-13-20-25/----hd.html
http://www.ert.gr/images/stories/FAQs_for_ERTHD.pdf
γιωργος 1,6 - S'PACK
το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν
Άβαταρ μέλους
γιωργος
Q.G.C. Legend
Q.G.C. Legend
 
Δημοσιεύσεις: 548
Εγγραφή: Πέμ Αύγ 21, 2008 1:09 pm
Τοποθεσία: Βριλήσσια & Έβρος
Μοντέλο:QQ Acenta/Techna S PACK
Κυβικά:1600
Χρώμα:KY0 Silver
Κάτοχος_Απο:20 Οκτ 2008

Re: ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό ktsiaras την Πέμ Απρ 28, 2011 12:07 am

γιωργος έγραψε:H ΕΡΤ HD είναι γεγονός!

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα (Ημιτελικός UEFA Champions League) στις 27/4/11.

http://www.ert.gr/index.php/2011-04-14-13-20-25/----hd.html
http://www.ert.gr/images/stories/FAQs_for_ERTHD.pdf


κάπου το ξαναδιάβασα αυτό εγώ
ΟΙ ΕΥΘΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ..ΟΙ ΣΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ..
ktsiaras
MODERATOR
MODERATOR
 
Δημοσιεύσεις: 960
Εγγραφή: Πέμ Σεπ 11, 2008 1:54 am
Τοποθεσία: ΓΛΥΦΑΔΑ
Μοντέλο:QQ Acenta/Techna S PACK
Κυβικά:1600
Χρώμα:Z11 Black
Κάτοχος_Απο:11 Σεπ 2008

Re: Ψηφιακη τηλεόραση- MPEG4 (Card Module....)

Δημοσίευσηαπό Giannis την Πέμ Απρ 28, 2011 10:53 am

Το είδα εχθές και πραγματικά ήταν φανταστική η ποιότητα εικόνας!
Μακάρι ν' ακολουθήσουν κι άλλα κανάλια.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Giannis
MODERATOR
MODERATOR
 
Δημοσιεύσεις: 5929
Εγγραφή: Τρί Μαρ 04, 2008 11:24 am
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Μοντέλο:QQ Acenta/Techna S PACK
Κυβικά:1600
Χρώμα:Z11 Black
Κάτοχος_Απο:05 Ιαν 2008

Re: Ψηφιακη τηλεόραση- MPEG4 (Card Module....)

Δημοσίευσηαπό Fanis Mastagas την Πέμ Απρ 28, 2011 11:14 am

Εγώ πάλι στην TV μου (LG 42 HD Scarlet) είδα μόνο το σήμα της ERT HD (πάνω δεξιά) και μόνο αυτό. Όλη η οθόνη ήταν μαύρη, χωρίς σήμα. Δεν ξέρω εάν φταίει το ότι δεν έχει ενσωματωμένο MPEG 4 αλλά έχω βάλει κάρτα (modula). Όλα τα υπόλοιπα ψηφιακά κανάλια τα βλέπω κανονικά. Γνωρίζει κάποιος να μου πει τι φταίει ?? Απ ότι γνωρίζω θα ακολουθήσουν και άλλες πειραματικές εκπομπές .
Κανένας δεν μπορεί να ανακαλύψει καινούριους ωκεανούς εάν δεν έχει το κουράγιο να χάσει από τα μάτια του την στεριά
Andre Gide
Άβαταρ μέλους
Fanis Mastagas
Q.G.C. Legend
Q.G.C. Legend
 
Δημοσιεύσεις: 2291
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 30, 2009 11:24 pm
Τοποθεσία: Χαριλάου - Θεσσαλονίκη
Μοντέλο:QQ+2 ACENTA TECHNA
Κυβικά:1600
Χρώμα:Z11 Black
Κάτοχος_Απο:29 Ιούλ 2009

Re: Ψηφιακη τηλεόραση- MPEG4 (Card Module....)

Δημοσίευσηαπό Giannis την Πέμ Απρ 28, 2011 2:05 pm

Απ' ότι γνωρίζω η μετάδοση σε HD έγινε πιλοτικά σε ορισμένες περιοχές της χώρας.
Δεν γνωρίζω για την Θεσσαλονίκη.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Giannis
MODERATOR
MODERATOR
 
Δημοσιεύσεις: 5929
Εγγραφή: Τρί Μαρ 04, 2008 11:24 am
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Μοντέλο:QQ Acenta/Techna S PACK
Κυβικά:1600
Χρώμα:Z11 Black
Κάτοχος_Απο:05 Ιαν 2008

Re: Ψηφιακη τηλεόραση- MPEG4 (Card Module....)

Δημοσίευσηαπό Fanis Mastagas την Πέμ Απρ 28, 2011 2:57 pm

Giannis έγραψε:Απ' ότι γνωρίζω η μετάδοση σε HD έγινε πιλοτικά σε ορισμένες περιοχές της χώρας.
Δεν γνωρίζω για την Θεσσαλονίκη.

Σνιφ Σνιφ !!! Κι όμως ο πεθερός μου, δύο τετράγωνα μακριά, το έβλεπε καμπάνα. Μας έδωσε (εμένα και το γιό μου) αθλητικό άσυλο, και πίτσες, οπότε δεν έχασα και είδα τον αγώνα σε HD. Μιλάμε για φοβερή εικόνα, κρύσταλλο !!!.
Άρα κάτι άλλο φταίει, αλά τι ?
Κανένας δεν μπορεί να ανακαλύψει καινούριους ωκεανούς εάν δεν έχει το κουράγιο να χάσει από τα μάτια του την στεριά
Andre Gide
Άβαταρ μέλους
Fanis Mastagas
Q.G.C. Legend
Q.G.C. Legend
 
Δημοσιεύσεις: 2291
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 30, 2009 11:24 pm
Τοποθεσία: Χαριλάου - Θεσσαλονίκη
Μοντέλο:QQ+2 ACENTA TECHNA
Κυβικά:1600
Χρώμα:Z11 Black
Κάτοχος_Απο:29 Ιούλ 2009

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο CAFETERIA-(Off topic)

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

Ο δικτυακός χώρος αυτός δεν αντιπροσωπεύει την Nissan Europe ή την Nissan-Νικ. Ι. Θεοχαράκης.
Τα λογότυπα (Nissan Qashqai, X-Trail, Juke) είναι ιδιοκτησία των παραπάνω.
Powered by phpBB ,© 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group,
web hosting by ibiscus ibiscusΕλληνική μετάφραση από το phpbb3.grPortal XL 5.0 ~ Plain 0.2