ΤΕΛΗ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤ/ΤΟΥ - ΟΙΚΟΝ. ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι απόψεις των μελών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του QGC & δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτό.

Συντονιστής: Moderators

ΤΕΛΗ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤ/ΤΟΥ - ΟΙΚΟΝ. ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό Fanis Mastagas την Τρί Οκτ 05, 2010 9:30 am

Ακτινογραφία της περιουσιακής κατάστασης των Φορολογουμένων

Ακτινογραφία κάθε φορολογούμενου θα αποτελεί εφεξής το έντυπο φορολογίας εισοδήματος (Ε1), το οποίο θα υποβάλλεται από την 1η Ιανουαρίου 2011 ηλεκτρονικά από όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα. Το υπουργείο Οικονομικών έχει προχωρήσει ήδη στο σχεδιασμό της νέας φορολογικής δήλωσης, αξιοποιώντας και προτάσεις που υπέβαλλαν οι πολίτες στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού.

Οι φόροι για τα εισοδήματα του 2010 θα υπολογιστούν με τη νέα ενιαία φορολογική κλίμακα που προβλέπει αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ για όλους, το οποίο κατοχυρώνεται με την προσκόμιση αποδείξεων και συντελεστές φόρου που κυμαίνονται από 18% έως 45%. Με βάση την κλίμακα θα υπολογιστούν και τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν φέτος δημόσιοι υπάλληλοι και λειτουργοί τα οποία φορολογούνταν αυτοτελώς με συντελεστές από 5% έως 20%.

Σύμφωνα με την «Ημερησία», η νέα φορολογική δήλωση που θα κληθούν να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στο Taxisnet όλοι οι φορολογούμενοι απαιτεί πλήρη καταγραφή των κινητών και ακίνητων περιουσιακών τους στοιχείων, όπως κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, κέρδη από μετοχές, αποδόσεις αμοιβαίων κεφαλαίων, επαναπατριζόμενα κεφάλαια, αλλά και τα ποσά που ξοδεύουν για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και οικιακούς βοηθούς.

Το μπλε –πλέον- έντυπο Ε1 θα αποτυπώνει όλες τις νέες ρυθμίσεις που έφερε ο τελευταίος φορολογικός νόμος και αφορούν:

-Στη σύνδεση του αφορολογήτου ορίου των 12.000 ευρώ με την προσκόμιση αποδείξεων.
-Στα νέα τεκμήρια διαβίωσης για τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία για τα οποία δεν προβλέπεται καμία απαλλαγή.
-Στις αλλαγές στα ποσά των δαπανών που αφαιρούνται από το εισόδημα ή από το φόρο.
-Στην κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης εισοδημάτων.
-Στην κατάργηση του εξωλογιστικού προσδιορισμού των εισοδημάτων για ορισμένες κατηγορίες επιτηδευματιών.
-Στα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.


Και έπεται συνέχεια !!
Ο Θεός να βάλει το χέρι του και μυαλό σε αυτούς που μας κυβερνούν και αποφασίζουν για εμάς και το μέλλον μας.
Κανένας δεν μπορεί να ανακαλύψει καινούριους ωκεανούς εάν δεν έχει το κουράγιο να χάσει από τα μάτια του την στεριά
Andre Gide
Άβαταρ μέλους
Fanis Mastagas
Q.G.C. Legend
Q.G.C. Legend
 
Δημοσιεύσεις: 2291
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 30, 2009 11:24 pm
Τοποθεσία: Χαριλάου - Θεσσαλονίκη
Μοντέλο:QQ+2 ACENTA TECHNA
Κυβικά:1600
Χρώμα:Z11 Black
Κάτοχος_Απο:29 Ιούλ 2009

Κερδισμένοι και χαμένοι με το νέο φορολογικό σύστημα

Δημοσίευσηαπό Fanis Mastagas την Παρ Οκτ 08, 2010 1:24 pm

Oι φόροι για τα εισοδήματα του 2010, θα υπολογιστούν με τη νέα ενιαία φορολογική κλίμακα που προβλέπει αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ για όλους, το οποίο κατοχυρώνεται με την προσκόμιση αποδείξεων και συντελεστές φόρου που κυμαίνονται από 18% έως 45%.

Kερδισμένοι της νέας κλίμακας είναι οι φορολογούμενοι με εισοδήματα έως 39.000 ευρώ, ενώ περισσότεροι φόροι προκύπτουν για τους έχοντες εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ.

Mε βάση την κλίμακα θα υπολογιστούν και τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν φέτος δημόσιοι υπάλληλοι και λειτουργοί τα οποία φορολογούνταν αυτοτελώς με συντελεστές από 5% έως 20%.

Oι φορολογικές επιβαρύνσεις από την εφαρμογή της νέας κλίμακας αρχίζουν από το όριο εισοδήματος των 40.000 ευρώ και αυξάνονται κατακόρυφα για τους έχοντες εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ, στα οποία επιβάλλεται ανώτερος συντελεστής 45%.

Tο αφορολόγητο των 12.000 ευρώ αυξάνεται κατά 1.500 ευρώ αν ο φορολογούμενος έχει ένα προστατευόμενο παιδί, κατά 3.000 ευρώ αν έχει δύο, κατά 11.500 αν έχει τρία και κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί πέραν του τρίτου. Oι βασικότερες αλλαγές που επέρχονται στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων και αποτυπώνονται στην εγκύκλιο εφαρμογής του νέου φορολογικού νόμου είναι οι εξής:

1. «Ψαλιδίζονται» οι εκπτώσεις δαπανών που αφορούν στα ασφάλιστρα ζωής, τις δωρεές στο Δημόσιο, τις δικηγορικές αμοιβές και τους τόκους στεγαστικών δανείων που ελήφθησαν από την 1η Iανουαρίου 2009 και μετά. Kάθε μία από τις δαπάνες αυτές θα εκπίπτει πλέον σε ποσοστό 20% από το φόρο.

2. Mείωση φόρου 10%, και μέχρι 6.000 ευρώ, της δαπάνης που καταβάλλεται για επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης ακινήτου, οι οποίες θα προκύψουν μετά από ενεργειακή επιθεώρηση (αλλαγή εγκατάστασης κεντρικού κλιματισμού χρήσης καυσίμου από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο κ.λπ.).

3. Kαταργούνται, αναδρομικά από την 1-1-2010, όλες οι διατάξεις που προβλέπουν αυτοτελή φορολόγηση εισοδημάτων. Aποζημιώσεις, επιδόματα και αμοιβές που μέχρι το 2009 φορολογούνταν αυτοτελώς με χαμηλούς συντελεστές φόρου από 5% έως 20% εντάσσονται πλέον στην ενιαία κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και φορολογούνται με υψηλότερους συντελεστές, κλιμακούμενους από 18% έως 45%.

4. Kαταργούνται οι απαλλαγές από τη φορολογία εισοδήματος για τις ακόλουθες κατηγορίες πολιτών:

- Aνέργους, με συνολικά ετήσια εισοδήματα που ξεπερνούν τα 30.000 ευρώ.
- Bουλευτές και δικαστές.
- Eρασιτέχνες αθλητές.
- Δημοσίους υπαλλήλους αποσπασμένους σε πολιτικά γραφεία.
- Mουσικούς.
- Διπλωματικούς υπαλλήλους.

5. Aπαλλάσσονται του φόρου εισοδήματος τα καθαρά κέρδη από την άσκηση ατομικής εμπορικής επιχείρησης ή ελευθέριου επαγγέλματος μέχρι του ποσού των 30.000 ευρώ, για όσους είναι κάτω των 35 ετών και έχουν υποβάλει δήλωση έναρξης εργασιών το 2010.

6. Άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού του φόρου στις αποζημιώσεις απόλυσης που καταβάλλονται από 23-4-2010 και μετά. O φόρος υπολογίζεται με βάση την παρακάτω κλίμακα:

- Για ποσό αποζημίωσης μέχρι 60.000 ευρώ: συντελεστής φόρου 0%.
- Για το τμήμα της αποζημίωσης από τα 60.001 έως τα 100.000 ευρώ συντελεστής φόρου 10%.
- Για το τμήμα της αποζημίωσης από τα 100.001 έως 150.000 ευρώ συντελεστής φόρου 20%.
- Για το τμήμα της αποζημίωσης από τα 150.001 ευρώ και άνω συντελεστής φόρου 30%.

7. Mεταβάλλεται από την 1/1/2011 ο χρόνος απόκτησης και φορολογίας του εισοδήματος από ελευθέριο επάγγελμα. Ως τέτοιος ορίζεται πλέον ο χρόνος κατά τον οποίο παρασχέθηκαν οι υπηρεσίες από τον ελεύθερο επαγγελματία και όχι ο χρόνος είσπραξης της αμοιβής που ίσχυε.

8. Kαταργείται από την 1/1/2011 η παρακράτηση φόρου 20% στο ακαθάριστο εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα όταν η συναλλαγή είναι μέχρι 300 ευρώ.

9. Yποχρεωτικώς ηλεκτρονικά η υποβολή των οριστικών δηλώσεων για αμοιβές από ελευθέρια επαγγέλματα και για εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις.

10. Kαταργείται η φορολόγηση του εισοδήματος από ακίνητα που αποκτούν τα πρόσωπα στα οποία έχει μεταβιβαστεί με οριστικό συμβόλαιο το ενοχικό δικαίωμα ενάσκησης επικαρπίας.

11. Aπαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης τα φυσικά πρόσωπα που έχουν εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ, το οποίο προκύπτει αποκλειστικά με βάση τις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης.

12. Yποχρεωτική από το 2011 η υποβολή των φορολογικών από όλα τα φυσικά πρόσωπα επιτηδευματίες που ασκούν επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα και από κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο μη επιτηδευματία, του οποίου όμως η δήλωση υποβάλλεται από λογιστή. H ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης θα είναι προαιρετική για τους υπόλοιπους φορολογούμενους.

13. Φόρος από 10% έως 90% επιβάλλεται στα μπόνους των στελεχών τραπεζών αλλά και στις παροχές οικονομικών κινήτρων πάσης φύσεως που καταβάλλονται από εργοδότες σε εργαζόμενους που ασκούν δικαίωμα συνταξιοδότησης.

14. H απαίτηση κατά του Δημοσίου επιστροφής καταβληθέντος φόρου παραγράφεται μετά τρία έτη από την ημερομηνία υποβολής της εμπρόθεσμης δήλωσης.

15. Παρέχεται η δυνατότητα στους συζύγους που βρίσκονται σε διάσταση ή διάζευξη να λαμβάνουν αντίγραφο της κοινής δήλωσης φορολογίας εισοδήματός τους και του εκκαθαριστικού σημειώματος που προκύπτει από αυτή, τόσο του οικον. έτους της υποβολής της αίτησης χορήγησής τους όσο και των προηγούμενων ετών. Στην έννοια της κοινής δήλωσης περιλαμβάνονται και όλα τα έντυπα και δικαιολογητικά που συνυποβάλλονται με τη δήλωση, καθώς και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο υπάρχει στο φάκελο της κοινής δήλωσης. Eιδικά επί συνιδιοκτησίας ακινήτου, χορηγούνται από το φάκελο του συνιδιοκτήτη που το εκμίσθωσε μονομερώς, αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου και λοιπά στοιχεία που αφορούν το κοινό ακίνητο, στους λοιπούς συνιδιοκτήτες, για διεκδίκηση των νόμιμων δικαιωμάτων τους στο δικαστήριο και δήλωση των εισοδημάτων τους από το ακίνητο αυτό.

16. H οφειλή για φόρο, τέλη και εισφορές που αναλογούν στα εισοδήματά των συζύγων, που υποχρεούνται στην υποβολή κοινής δήλωσης, βεβαιώνεται (από τις δηλώσεις του οικονομικού έτους 2011 και μετά) στον κάθε σύζυγο χωριστά και η ευθύνη για την καταβολή τους βαρύνει επίσης τον καθένα από αυτούς χωριστά.
Κανένας δεν μπορεί να ανακαλύψει καινούριους ωκεανούς εάν δεν έχει το κουράγιο να χάσει από τα μάτια του την στεριά
Andre Gide
Άβαταρ μέλους
Fanis Mastagas
Q.G.C. Legend
Q.G.C. Legend
 
Δημοσιεύσεις: 2291
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 30, 2009 11:24 pm
Τοποθεσία: Χαριλάου - Θεσσαλονίκη
Μοντέλο:QQ+2 ACENTA TECHNA
Κυβικά:1600
Χρώμα:Z11 Black
Κάτοχος_Απο:29 Ιούλ 2009

Τεκμήρια-παγίδες για τους φορολογούμενους

Δημοσίευσηαπό Fanis Mastagas την Παρ Οκτ 08, 2010 1:26 pm

Στην απόχη των νέων τεκμηρίων, το υπουργείο φιλοδοξεί να πιάσει έχοντες και κατέχοντες που δηλώνουν στην εφορία εισοδήματα φτώχειας, εκμεταλλευόμενοι τα παραθυράκια του νόμου και την αδυναμία των ελεγκτικών μηχανισμών να εντοπίσουν όσους φοροδιαφεύγουν.

Tο «πόθεν έσχες» ενεργοποιείται από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο της α΄ κατοικίας και για το σύνολο των δόσεων των στεγαστικών δανείων, ενώ πιο δύσκολα οι φορολογούμενοι θα καλύπτουν το τεκμήριο σε περίπτωση που αποκτούν κατοικία με έσοδα που προέκυψαν από την πώληση άλλης κατοικίας.

Στην εγκύκλιο του νέου νόμου προβλέπεται ότι τα έσοδα από την πώληση περιουσιακών στοιχείων π.χ. ακινήτων ή μετοχών δεν θα λαμβάνονται πλέον υπόψη στο σύνολό τους για την κάλυψη τεκμηρίων αλλά θα μειώνονται κατά τα ποσά του κόστους αγοράς τους ή με το φόρο δωρεάς, αν είχαν αποκτηθεί από δωρεά, κ.ο.κ.

Για παράδειγμα, αν φορολογούμενος πουλάει τη χρήση 2010 ένα ακίνητο που είχε αγοράσει τη χρήση 2005 και επικαλείται το έσοδο από την πώληση του ακινήτου για την κάλυψη ή τον περιορισμό της συνολικής ετήσιας δαπάνης, θα πρέπει από το έσοδο της πώλησης να αφαιρέσει το κόστος αγοράς του ακινήτου, εκτός αν η αγορά του ακινήτου αποτέλεσε την χρήση 2005 που αγοράστηκε τεκμήριο και ο φορολογούμενος επικαλείται εκτός από το έσοδο της πώλησης και ανάλωση κεφαλαίου προηγουμένων ετών στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το έτος 2005.

Με συγγενείς
Στην παγίδα των νέων τεκμηρίων κινδυνεύουν να πέσουν οι φορολογούμενοι που συγκατοικούν με συγγενείς α΄ βαθμού και οι γονείς που συντηρούν παιδιά που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.

Οοι υπηρετούν τη θητεία τους στις Ένοπλες Δυνάμεις ή συγκατοικούν με συγγενείς α΄ βαθμού και έχουν μειωμένες δαπάνες διαβίωσης, λόγω αποδεδειγμένης συμβολής στις δαπάνες αυτές των συγγενών τους με την προϋπόθεση ότι οι τελευταίοι έχουν εισόδημα από εμφανείς πηγές, μπορούν να αμφισβητήσουν τα τεκμήρια, υπό την προϋπόθεση βεβαίως αποδείξεων στη βάση πραγματικών περιστατικών ή στοιχείων. Kαι για τις δύο αυτές περιπτώσεις, η διαφορά μεταξύ της αντικειμενικής δαπάνης και της πραγματικής δαπάνης λαμβάνεται υπ’ όψιν για τον υπολογισμό της συνολικής αντικειμενικής δαπάνης του γονέα ή του τέκνου που συμβάλλει στις δαπάνες διαβίωσης του υπόχρεου. Mε τη χθεσινή εγκύκλιο διευκρινίζονται τα εξής:

Kατοικίες: Tο τεκμήριο ενεργοποιείται για ιδιοκατοικούμενες ή μισθωμένες ή δωρεάν παραχωρηθείσες κύριες και δευτερεύουσες κατοικίες κλιμακωτά ως εξής:

Για τα πρώτα 80 τ.μ. κύριων χώρων με 30 ευρώ το τετραγωνικό, για τα επόμενα από 81 μέχρι και 120 τ.μ με 50 ευρώ το τ.μ., για τα επόμενα από 121 έως και 200 τ.μ, με 80 ευρώ, για τα 201 έως 300 τ.μ. με 150 ευρώ το τ.μ και για τα πλέον των 300 τ.μ. με 300 ευρώ το τ.μ.

Για ακίνητα σε περιοχές με αντικειμενική από 2.800 έως 4.999 ευρώ το τ.μ. τα ποσά προσαυξάνονται κατά 40% και για αντικειμενική πάνω από 5.000 το τ.μ. κατά 70%.

Για εξοχικά το τεκμήριο μειώνεται κατά 50%, για μονοκατοικίες αυξάνεται κατά 20%, για βοηθητικούς χώρους προβλέπεται τεκμήριο 30 ευρώ το μέτρο.

Όταν υπάρχει δευτερεύουσα κατοικία που ιδιοκατοικείται ή μισθώνεται ή έχει παραχωρηθεί δωρεάν. Στην περίπτωση αυτή, λαμβάνεται το ήμισυ της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης που προκύπτει όταν έχουμε κύρια κατοικία μαζί με το βοηθητικό χώρο της.

Aν η κατοικία μισθώνεται ορισμένους μήνες, τα ετήσια ποσά της αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης θα επιμερίζονται με βάση τους μήνες που διαρκεί η μίσθωση.

Για δευτερεύουσες εξοχικές κατοικίες δεν ισχύει πλέον ο περιορισμός της ετήσιας δαπάνης διαβίωσης που προκύπτει από αυτές, σε τρεις μήνες το έτος.

Δεν υπολογίζεται ετήσια αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης στις περιπτώσεις των κενών κατοικιών. Για κατοικίες που παραμένουν κενές για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών, απαιτείται η προσκόμιση φωτοαντίγραφων λογαριασμών της ΔEH ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο από το οποίο να αποδεικνύεται ότι το ακίνητο ήταν κενό.

Δεν υπολογίζεται αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης για δευτερεύουσες κατοικίες που μισθώνουν μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού για τουριστικούς λόγους.

Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας ακινήτου, η ετήσια αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης υπολογίζεται με βάση τη συνολική επιφάνεια της κατοικίας και μετά θα γίνεται ο επιμερισμός της, μεταξύ των συνιδιοκτητών.
Κανένας δεν μπορεί να ανακαλύψει καινούριους ωκεανούς εάν δεν έχει το κουράγιο να χάσει από τα μάτια του την στεριά
Andre Gide
Άβαταρ μέλους
Fanis Mastagas
Q.G.C. Legend
Q.G.C. Legend
 
Δημοσιεύσεις: 2291
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 30, 2009 11:24 pm
Τοποθεσία: Χαριλάου - Θεσσαλονίκη
Μοντέλο:QQ+2 ACENTA TECHNA
Κυβικά:1600
Χρώμα:Z11 Black
Κάτοχος_Απο:29 Ιούλ 2009

Re: Ακτινογραφία της περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων

Δημοσίευσηαπό p-george την Τετ Οκτ 20, 2010 4:34 pm

Οι αποδεδειγμενα ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ που μας κυβερνουν κανουν το θαυμα τους για αλλη μια φορα,
λες και φτωχος η' ο ανεργος οικογενειαρχης δεν θα εχει αλλη ασχολια απο το να σερφαρει στο taxis net
για να βλεπει τις δηλωσεις των προνομιουχων.
Αντιθετα εκεινοι που θα τριβουν τα χερια τους ειναι οι καθε λογης εγγληματιες, που τωρα πια δεν θα χρειαζονται
να ψαξουν αφου οτι χρειαζονται να ξερουν θα το μαθαινουν απο επισημα στοιχεια,
θα δουμε ποσο θα αυξηθουν οι κλοπες και οι απαγωγες και δεν θα τολμαμε να βγουμε απο τα σπιτια μας.
Αν ηθελαν διαφανεια, γιατι δικαιωσυνη δεν θελουν, θα επρεπε πρωτα να δημοσιευσουν τις δικες τους δηλωσεις
και των μεγαλοστελεχων των δημοσιων υπηρεσιων.
Εκεινο που θελουν να πετυχουν ειναι να μας εχουν πεινασμενους και τρομαγμενους.
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
p-george
MODERATOR
MODERATOR
 
Δημοσιεύσεις: 2518
Εγγραφή: Τρί Ιαν 29, 2008 10:55 pm
Τοποθεσία: Αθήνα-Χαλάνδρι
Μοντέλο:QQ Acenta/Techna S PACK
Κυβικά:1600
Χρώμα:KY0 Silver
Κάτοχος_Απο:27 Ιουν 2008

Re: Ακτινογραφία της περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων

Δημοσίευσηαπό Fanis Mastagas την Δευτ Δεκ 06, 2010 11:20 am

Αλλαγές στη λειτουργία του TAXISnet, εν όψει άρσης φορολογικού απορρήτου

Σημαντικές αλλαγές έρχονται από σήμερα στην λειτουργία της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών, του γνωστού TAXISnet.

Το αναβαθμισμένο σύστημα TAXISnet εισάγει νέα διαδικασία για όσους θέλουν να εγγραφούν σε αυτό, προβλέποντας την υποβολή αίτησης, την έγκριση της αίτησης από την αρμόδια Εφορία και εν συνεχεία την ενεργοποίηση του λογαριασμού χρήστη.

Ο κλειδάριθμος που ενεργοποιεί τον λογαριασμό χρήστη θα δίνεται μόνον όταν εμφανίζεται αυτοπροσώπως το φυσικό πρόσωπο στην Εφορία. Σε περίπτωση δε νομικού προσώπου, η παραλαβή θα γίνεται και από τον νόμιμο εκπρόσωπο.

Κατά την διαδικασία πιστοποίησης στην Εφορία, τα φυσικά πρόσωπα μπορούν να εξουσιοδοτήσουν έναν ή περισσότερους λογιστές ή φοροτεχνικά γραφεία, για τις συναλλαγές τους. Τα λογιστικά γραφεία με τη σειρά τους θα εξουσιοδοτούν υποχρεωτικά έναν υπάλληλο που θα ενεργή για λογαριασμό τους. Οι εξουσιοδοτούμενοι υπάλληλοι πρέπει να έχουν εγγραφεί ως χρήστες με την νέα διαδικασία στο TAXISnet.

Οι αλλαγές στο TAXISnet συνδέονται με την εξαγγελία της κυβέρνησης για τη άρση του φορολογικού απορρήτου 8.500.000 φορολογουμένων. Για λόγους διαφάνειας το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να αναρτήσει άμεσα τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων όλων των πολιτών στο ίντερνετ. Αυτό θα συμβεί εφόσον λάβει το «πράσινο φως» μέσω γνωμοδότησης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων.

Τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων που θα αναρτώνται στο ίντερνετ θα αφορούν :

- Στο ονοματεπώνυμο ή την επωνυμία μίας επιχείρησης.

- Στον τίτλο και τα στοιχεία των φορολογουμένων.

- Στο καθαρό εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερα επαγγέλματα.

- Στο συνολικό καθαρό εισόδημα που υπόκειται σε φορολογία.

- Στον φόρο που αναλογεί σε αυτό.

Η δημοσιοποίηση των εν λόγω στοιχείων θα αφορά σε όλους τους φορολογουμένους, φυσικά και νομικά πρόσωπα και τα στοιχεία θα είναι προσβάσιμα από τους εγγεγραμμένους στο πληροφοριακό σύστημα ΤΑΧΙSnet, δηλαδή τους πιστοποιημένους χρήστες της επίσημης ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Η πρόσβαση στον συγκεκριμένο κατάλογο δεν θα είναι πλήρως ανοικτή, αλλά ελέγξιμη και θα πραγματοποιείται με βάση συγκεκριμένα ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια. Η ταυτοποίηση των χρηστών θα γίνεται μέσω των ειδικών κωδικών του ΤΑΧΙSnet και θα υπόκεινται σε διάφορους περιορισμούς ως προς τον τρόπο και τον αριθμό των αναζητήσεων.


6/12/2010
Πηγή: www.in.gr
Κανένας δεν μπορεί να ανακαλύψει καινούριους ωκεανούς εάν δεν έχει το κουράγιο να χάσει από τα μάτια του την στεριά
Andre Gide
Άβαταρ μέλους
Fanis Mastagas
Q.G.C. Legend
Q.G.C. Legend
 
Δημοσιεύσεις: 2291
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 30, 2009 11:24 pm
Τοποθεσία: Χαριλάου - Θεσσαλονίκη
Μοντέλο:QQ+2 ACENTA TECHNA
Κυβικά:1600
Χρώμα:Z11 Black
Κάτοχος_Απο:29 Ιούλ 2009

Νέο taxisnet: Έγκριση αίτησης εγγραφής χρηστών στις ηλεκτρον

Δημοσίευσηαπό Fanis Mastagas την Τετ Δεκ 08, 2010 11:59 am

Ενδεικτικά ενημερώνω όλους τους χρήστες και φίλους – επισκέπτες του forum ότι η δήλωση εισοδήματος από όλους τους φορολογούμενους (φυσικά ή Νομικά πρόσωπα, εταιρίες, ελεύθερους επαγγελματίες κλπ) που θα υποβληθεί μέσα στο 2011 και αφορά εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2010 (01/01/2010 – 31/12/2010), θα υποβληθεί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ηλεκτρονικά μέσω taxis net. Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλες καταστάσεις (πχ. E9 κλπ)-υποχρεώσεις. Η τάση είναι, ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών, να πραγματοποιείτε ηλεκτρονικά για πολλούς και διάφορους λόγους, ενδεικτικά όπως : 1) δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και δεδομένα, για εύκολη και σωστή επαλήθευση – έλεγχο. 2) όλες οι καταχωρήσεις γίνονται από τον καθένα μας προσωπικά ή από Λογιστές ελεύθερους επαγγελματίες και σε καμία περίπτωση από υπαλλήλους του υπουργείου ή των εφοριών.Νέο taxisnet: Έγκριση αίτησης εγγραφής χρηστών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣ

Σύμφωνα με τη νέα διαδικασία εγγραφής στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, οι χρήστες υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά και σε προθεσμία τριών μηνών καλούνται να προσέλθουν στη Δ.Ο.Υ. για την έγκριση της αίτησης εγγραφής.

Οι σχετικές ενέργειες που ολοκληρώνουν τη διαδικασία Έγκρισης Αίτησης Έγγραφής χρηστών στις on line υπηρεσίες της Γ.Γ.Π.Σ. του Υπ. Οικονομικών, επιτελούνται για τα μεν Μη Φυσικά Πρόσωπα αποκλειστικά στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. τους, για τα δε Φυσικά Πρόσωπα σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. με την προϋπόθεση ότι δεν διαπιστώνεται ανάγκη Μεταβολής Στοιχείων Μητρώου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Ανοίγουμε το φυλλομετρητή (Internet Explorer) στη διεύθυνση http://10.30.6.20 όπου υπάρχουν και οι άλλες διαδικτυακές εσωτερικές εφαρμογές (Εκκαθάριση, ΕΤΑΚ, ΦΜΥ, κ.λπ.). και επιλέγουμε «Έγκριση Αίτησης Εγγραφής Χρηστών στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Γ.Γ.Π.Σ»

Εισάγουμε τον κωδικό χρήστη (username)και το συνθηματικό (password) τα οποία έχουν ήδη αποσταλεί στο Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. - μέσω δικτύου στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του τεχνικού διαχειριστή της Δ.Ο.Υ. - και εμφανίζεται η παρακάτω σελίδα.

ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
Βήμα 1

ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ
Αφού μας επιδειχθεί η ταυτότητα του Φορολογούμενου εισάγουμε τον Α.Φ.Μ. στο αντίστοιχο πεδίο και πατάμε το πλήκτρο «Αναζήτηση».

Κάνοντας κλικ με το ποντίκι πάνω στον Α.Φ.Μ. εμφανίζονται τα στοιχεία της αίτησης και τα στοιχεία του Μητρώου.

Στο σημείο αυτό διενεργούνται συστημικοί έλεγχοι που αφορούν σε κριτήρια απόρριψης της Αίτησης . Σύμφωνα με αυτά τα κριτήρια αν ο Α.Φ.Μ. που ελέγχεται:
- Είναι Απενεργοποιημένος,
- Έχει συσχετιστεί με Πλαστή Ταυτότητα,
- Αντιστοιχεί σε Αποβιώσαντα,
- Είναι επιχείρηση με την ένδειξη “Έλεγχος VIES” στο πεδίο “Κατάσταση Επιχείρησης”,
- Ανήκει σε Μη Φ.Π. για το οποίο έχει καταχωρηθεί Διακοπή Εργασιών
τότε εμφανίζεται το αντίστοιχο κατά περίπτωση μήνυμα και το επόμενο βήμα είναι να επιλέξουμε στην Οθόνη την ένδειξη ΑΠΟΡΡΙΨΗ (που είναι άλλωστε και η μόνη ‘ενεργή’ επιλογή).

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΗΤΡΩΟΥ
Με την ολοκλήρωση των ελέγχων αυτών και εφ όσον ο Α.Φ.Μ. δεν εμπίπτει σε κάποια από τις παραπάνω απορριπτέες περιπτώσεις, ελέγχουμε τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΗΣΗΣ με τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΤΡΩΟΥ που εμφανίζονται στην οθόνη.

Σε περίπτωση που στοιχεία της αίτησης διαφέρουν από εκείνα του Μητρώου TAXIS, αυτά επισημαίνονται με κόκκινο πλαίσιο.

Για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα είναι πολύ σημαντικό να γίνει έλεγχος για τη διασφάλιση του ότι το πρόσωπο που προσκομίζει την ταυτότητα είναι ο ίδιος ο Φορολογούμενος που αιτείται έγκρισης ή άτομο που νόμιμα τον εκπροσωπεί και αν τα αναγραφόμενα στοιχεία του ταυτίζονται με εκείνα του Μητρώου.

Αφού γίνει επιβεβαίωση των στοιχείων και ειδικότερα ελεγχθεί ότι το στοιχείο ταυτοποίησης που είναι καταχωρημένο στο Μητρώο TAXIS ταυτίζεται με το προσκομιζόμενο ή σε περίπτωση που απαιτηθεί, γίνει μεταβολή των ατομικών του στοιχείων στην Εφαρμογή Μητρώου TAXIS, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, προβαίνουμε στο επόμενο βήμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μεταβολή ατομικών στοιχείων γίνεται ΜΟΝΟ από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. του Φορολογούμενου.
Κατά συνέπεια, για την περίπτωση Φυσικού Προσώπου που αιτείται έγκρισης, ενώ προηγουμένως πρέπει γίνει Μεταβολή στα στοιχεία Μητρώου του και ανήκει σε άλλη Δ.Ο.Υ., πρέπει να προσέλθει στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. του για να κάνει τη Μεταβολή και να ολοκληρώσει εκεί τη διαδικασία έγκρισης αίτησης του.

Προβλεπόμενες από το νόμο περιπτώσεις για τις οποίες δεν προσέρχεται αυτοπροσώπως ο αιτών την Έγκριση Αίτησης φορολογούμενος (Φ.Π.), είναι να έχει οριστεί γι αυτόν σχέση Δικαστικού Συμπαραστάτη, Αντίκλητου, Ασκούντος Γονική Μέριμνα ή Επιμέλεια κλπ, οι οποίες να είναι καταχωρημένες στο Μητρώο TAXIS και ισχύουν κατά τη στιγμή που διενεργείται η διαδικασία έγκρισης της αίτησης ή να έχει συνταχθεί Ειδικό Πληρεξούσιο, σύμφωνα με τη σχετική A.Y.O., το οποίο προσκομίζεται από τον εκπρόσωπο του Φορολογούμενου.

Αντίστοιχα για την περίπτωση που ο αιτών είναι Μη Φυσικό Πρόσωπο, ελέγχουμε αν ο προσερχόμενος το εκπροσωπεί νόμιμα και αν η σχέση είναι καταχωρημένη στο Μητρώο TAXIS και ισχύει κατά τη στιγμή που διενεργείται η διαδικασία έγκρισης της αίτησης.

Σε αντίθετη περίπτωση ελέγχουμε στο φυσικό αρχείο της Δ.Ο.Υ. να διαπιστώσουμε από τα στοιχεία φακέλου της επιχείρησης αν προκύπτει νομιμότητα της εκπροσώπησης του Μη Φ.Π. από το φυσικό πρόσωπο που προσέρχεται και προβαίνουμε –όπου αυτό απαιτείται- σε σχετικές Μεταβολές στο Μητρώο TAXIS πριν προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα της έγκρισης.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι στην οθόνη της έγκρισης ΔΕΝ εμφανίζονται στοιχεία σχέσεων που είναι καταχωρημένες στο Μητρώο TAXIS για τις περιπτώσεις Μη Φ.Π. που η σχέση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. (πχ για την ΑΕ Διευθύνων Σύμβουλος ή Εντεταλμένος κλπ). Κατά συνέπεια, για τις περιπτώσεις αυτές ιδιαίτερα, πρέπει να ανατρέχετε στο Μητρώο TAXIS για τα στοιχεία του εκπροσώπου που δεν εμφανίζονται.

Βήμα 2
ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ
Ολοκληρώνοντας τους ελέγχους των στοιχείων Μητρώου και αφού κριθεί ότι η αίτηση μπορεί να εγκριθεί, γνωστοποιούμε στο φορολογούμενο ότι έχει τη δυνατότητα σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας να εξουσιοδοτήσει έναν ή πολλούς λογιστές ή λογιστικά γραφεία για την υποβολή όλων των δηλώσεών του ή ανά φορολογία.

Προϋπόθεση για την εξουσιοδότηση σε λογιστή ή λογιστικό γραφείο είναι ο λογιστής ή το λογιστικό γραφείο να είναι εγγεγραμμένοι χρήστες με τη νέα διαδικασία. Η εξουσιοδότηση σε λογιστή ή λογιστικό γραφείο μπορεί να γίνει και σε ύστερο χρόνο, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης της αίτησης.

Συνεχίζοντας τη διαδικασία, επιλέγουμε στην Οθόνη “Εκτύπωση Δ.Ο.Υ.” για να εκτυπωθούν τα στοιχεία της αίτησης του Φορολογούμενου καθώς και τα στοιχεία Μητρώου.

Εφόσον συμφωνήσει ο φορολογούμενος για τη σωστή αποτύπωσή τους, υπογράφει και ολογράφως την εκτύπωση η οποία συνυπογράφεται και από τον υπάλληλο που εκτελεί τη διαδικασία. Η υπογεγραμμένη αυτή εκτύπωση παραμένει στην υπηρεσία και αρχειοθετείται στο ειδικό αρχείο που τηρείται στο Μητρώο της Υπηρεσίας.

Επιλέγουμε στην Οθόνη “Εγκριση”. Μετά την ολοκλήρωση της έγκρισης επιλέγουμε “Εκτύπωση ΧΡΗΣΤΗ” για να εκτυπωθούν τα στοιχεία της αίτησης του Φορολογούμενου, τα στοιχεία Μητρώου καθώς και ο κλειδάριθμος που του αποδίδεται συστημικά. Και στην εκτύπωση αυτή τίθενται οι υπογραφές Χρήστη και Υπαλλήλου και αφού σφραγιστεί χορηγείται στον Φορολογούμενο.
Πατάμε το πλήκτρο “Επιστροφή” και επιστρέφουμε στην αρχική σελίδα όπου επιλέγουμε αριστερά “Επεξεργασία Αίτησης”.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Είναι σημαντικό να επισημάνετε στο φορολογούμενο ότι πρέπει να διαφυλάξει τον κλειδάριθμο διότι αφενός μεν η απώλειά του σημαίνει ότι αν τον χρειαστεί για την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης , θα πρέπει να επαναλάβει τη διαδικασία, αφετέρου δε είναι ο μόνος κωδικός τον οποίο γνωρίζει ο ίδιος , έχει απόλυτη την ευθύνη για την γνωστοποίησή του σε τρίτους και τις τυχόν συνέπειες.

Είναι εξίσου σημαντικό για την Υπηρεσία, να ελέγχει επισταμένα τη νομιμότητα χορήγησης του κλειδαρίθμου στον εκάστοτε εμφανιζόμενο φορολογούμενο και διαφυλάττει τις εκτυπώσεις της Δ.Ο.Υ., που υπογράφονται από το φορολογούμενο καθώς και το ειδικό πληρεξούσιο, στις περιπτώσεις που προσκομίζεται, διότι η πρωτότυπη υπογραφή του φυσικού προσώπου που παρέλαβε τον κλειδάριθμο, διασφαλίζει την Υπηρεσία από τυχόν αμφισβητήσεις από πλευράς Χρήστη των ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΑΙΤΗΣΗΣ
Σε περίπτωση που κριθεί από την υπηρεσία ότι δεν πρέπει να εγκριθεί η αίτηση, για οποιονδήποτε λόγο ανεξάρτητο των περιπτώσεων απόρριψης λόγω των συστημικών ελέγχων στο βήμα 1, επιλέγουμε στην Οθόνη “Απόρριψη”, την αιτιολογία της οποίας καταγράφουμε στο πεδίο “Σχόλια” .

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
Για τους φορολογούμενους οι οποίοι ήταν ήδη χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και μεταπτώθηκαν, δημιουργήθηκαν αυτόματα αιτήσεις εγγραφής οι οποίες βρίσκονται σε αναμονή έγκρισης στη Δ.Ο.Υ.. Οι μεταπτωθέντες χρήστες έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν στη Δ.Ο.Υ. το αργότερο μέχρι 31/12/2011.

Οι συστημικοί έλεγχοι που διενεργούνται για τον Α.Φ.Μ. στο στάδιο ανάκτησης της αίτησης εγγραφής, διενεργούνται και στο στάδιο υποβολής της αίτησης εγγραφής και συνιστούν λόγο απόρριψης της αίτησης εγγραφής που υποβάλλεται ηλεκτρονικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις εμφανίζεται ένα γενικό μήνυμα με το οποίο γνωστοποιείται στο φορολογούμενο ότι δεν μπορεί να υποβάλλει αίτηση εγγραφής και πρέπει να απευθυνθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. του.

Αν προσέλθει φορολογούμενος του οποίου η αίτηση εγγραφής δεν έγινε αποδεκτή, αφού πρώτα διαπιστώσετε ότι ο ερωτών είναι το ίδιο το φυσικό πρόσωπο στο οποίο ανήκει ο Α.Φ.Μ. , να ελέγξετε το λόγο για τον οποίο απορρίφθηκε η αίτησή του. Σε περίπτωση που η αίτηση εγγραφής δεν έγινε αποδεκτή λόγω ένδειξης “Έλεγχος Vies” θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες που αναφέρονται στη σχετική ΠΟΛ 1128/2010. Ανάλογες ενέργειες θα πρέπει να γίνουν και για την περίπτωση που υπάρχει πλαστή ταυτότητα.

Το Νέο TaxisNet θα λειτουργήσει την 6ην Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 9.00 π.μ.


8/12/2010
Κανένας δεν μπορεί να ανακαλύψει καινούριους ωκεανούς εάν δεν έχει το κουράγιο να χάσει από τα μάτια του την στεριά
Andre Gide
Άβαταρ μέλους
Fanis Mastagas
Q.G.C. Legend
Q.G.C. Legend
 
Δημοσιεύσεις: 2291
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 30, 2009 11:24 pm
Τοποθεσία: Χαριλάου - Θεσσαλονίκη
Μοντέλο:QQ+2 ACENTA TECHNA
Κυβικά:1600
Χρώμα:Z11 Black
Κάτοχος_Απο:29 Ιούλ 2009

Re: Νέο taxisnet: Έγκριση αίτησης εγγραφής χρηστών στις ηλεκτρον

Δημοσίευσηαπό Fanis Mastagas την Πέμ Δεκ 09, 2010 1:51 pm

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ για το νέο TAXISNET


http://www.gsis.gr/taxisnet/help.html
Κανένας δεν μπορεί να ανακαλύψει καινούριους ωκεανούς εάν δεν έχει το κουράγιο να χάσει από τα μάτια του την στεριά
Andre Gide
Άβαταρ μέλους
Fanis Mastagas
Q.G.C. Legend
Q.G.C. Legend
 
Δημοσιεύσεις: 2291
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 30, 2009 11:24 pm
Τοποθεσία: Χαριλάου - Θεσσαλονίκη
Μοντέλο:QQ+2 ACENTA TECHNA
Κυβικά:1600
Χρώμα:Z11 Black
Κάτοχος_Απο:29 Ιούλ 2009

Re: Νέο taxisnet: Έγκριση αίτησης εγγραφής χρηστών στις ηλεκτρον

Δημοσίευσηαπό Fanis Mastagas την Δευτ Δεκ 13, 2010 4:22 pm

Περαίωση: Ειδοποιητήριο πληρωμής μέσω Taxisnet
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1909562


Αρχισε η πιλοτική λειτουργία του ELENXIS
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1909577
Κανένας δεν μπορεί να ανακαλύψει καινούριους ωκεανούς εάν δεν έχει το κουράγιο να χάσει από τα μάτια του την στεριά
Andre Gide
Άβαταρ μέλους
Fanis Mastagas
Q.G.C. Legend
Q.G.C. Legend
 
Δημοσιεύσεις: 2291
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 30, 2009 11:24 pm
Τοποθεσία: Χαριλάου - Θεσσαλονίκη
Μοντέλο:QQ+2 ACENTA TECHNA
Κυβικά:1600
Χρώμα:Z11 Black
Κάτοχος_Απο:29 Ιούλ 2009

Re: Νέο taxisnet: Έγκριση αίτησης εγγραφής χρηστών στις ηλεκτρον

Δημοσίευσηαπό Fanis Mastagas την Τετ Δεκ 15, 2010 12:17 pm

Εγχειρίδιο του Υπ. Οικονομικών για τα συνηθέστερα ερωτήματα πολιτών

Δείτε εδώ το εγχειρίδιο του Υπ. Οικονομικών με τα συνηθέστερα ερωτήματα πολιτών και των αντίστοιχων απαντήσεων σε θέματα φορολογίας κεφαλαίου, Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, Δημοσίων Εσόδων, Φορολογικών Ελέγχων και Μητρώου

http://www.e-forologia.gr/cms/viewConte ... x?id=88016
Κανένας δεν μπορεί να ανακαλύψει καινούριους ωκεανούς εάν δεν έχει το κουράγιο να χάσει από τα μάτια του την στεριά
Andre Gide
Άβαταρ μέλους
Fanis Mastagas
Q.G.C. Legend
Q.G.C. Legend
 
Δημοσιεύσεις: 2291
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 30, 2009 11:24 pm
Τοποθεσία: Χαριλάου - Θεσσαλονίκη
Μοντέλο:QQ+2 ACENTA TECHNA
Κυβικά:1600
Χρώμα:Z11 Black
Κάτοχος_Απο:29 Ιούλ 2009

Re: Νέο taxisnet: Έγκριση αίτησης εγγραφής χρηστών στις ηλεκτρον

Δημοσίευσηαπό Fanis Mastagas την Τρί Δεκ 28, 2010 10:57 am

Ριζικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

Ριζικές είναι οι αλλαγές που έχουν επέλθει στη φορολογία εισοδήματος και τίθενται σε πλήρη εφαρμογή από τις αρχές του 2011.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1914502
Κανένας δεν μπορεί να ανακαλύψει καινούριους ωκεανούς εάν δεν έχει το κουράγιο να χάσει από τα μάτια του την στεριά
Andre Gide
Άβαταρ μέλους
Fanis Mastagas
Q.G.C. Legend
Q.G.C. Legend
 
Δημοσιεύσεις: 2291
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 30, 2009 11:24 pm
Τοποθεσία: Χαριλάου - Θεσσαλονίκη
Μοντέλο:QQ+2 ACENTA TECHNA
Κυβικά:1600
Χρώμα:Z11 Black
Κάτοχος_Απο:29 Ιούλ 2009

Φορολογία Εισοδήματος 2011 (01/01/2010-31/12/2010)

Δημοσίευσηαπό Fanis Mastagas την Παρ Ιαν 14, 2011 3:25 pm

Το νέο έντυπο φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικ. έτους 2011. Παράθεση όλων των αλλαγών πάνω στο έντυπο Ε1 με επεξηγηματικά σχόλια

Κωνσταντίνος Δημ. Γραβιάς
Πτυχιούχος Οικον. Παν/μιου Πειραιά
Λογιστής - Φοροτεχνικός

Πρόλογος:

Ο ν. 3842/2010 με τίτλο «Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις» όπως όλοι γνωρίζουμε, επέφερε σημαντικές αλλαγές και στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων. Το νέο έντυπο φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων Ε1 οικ. έτους 2011, όπως ήταν φυσικό εμπεριέχει όλες τις αλλαγές που επήλθαν μετά τη ψήφιση του νόμου αυτού. Στην ανάλυσή μας θα προσπαθήσουμε να κωδικοποιήσουμε και να σχολιάσουμε όλες αυτές τις αλλαγές. Θα παραθέσουμε αναλυτικά τους πίνακες εκείνους του νέου εντύπου Ε1 στους οποίους υπάρχουν μεταβολές σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό έντυποκαι θα σχολιάσουμε εκείνα τα σημεία που κρίνουμε απαραίτητα ώστε να βοηθηθούν οι αναγνώστες.

http://www.taxheaven.gr/laws/circular/i ... ular/11782


Καλό διάβασμα, και καλό κουράγιο, Υπομονή και επιμονή.
Για να δείτε τι τραβάμε κι εμείς οι Λογιστές !!!
Τελευταία επεξεργασία από Fanis Mastagas και Παρ Ιαν 14, 2011 3:33 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Κανένας δεν μπορεί να ανακαλύψει καινούριους ωκεανούς εάν δεν έχει το κουράγιο να χάσει από τα μάτια του την στεριά
Andre Gide
Άβαταρ μέλους
Fanis Mastagas
Q.G.C. Legend
Q.G.C. Legend
 
Δημοσιεύσεις: 2291
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 30, 2009 11:24 pm
Τοποθεσία: Χαριλάου - Θεσσαλονίκη
Μοντέλο:QQ+2 ACENTA TECHNA
Κυβικά:1600
Χρώμα:Z11 Black
Κάτοχος_Απο:29 Ιούλ 2009

Re: Φορολογίας Εισοδήματος 2011 (01/01/2010-31/12/2010)

Δημοσίευσηαπό Fanis Mastagas την Παρ Ιαν 14, 2011 3:30 pm

ΠΟΛ.1135/4.10.2010
Κοινοποίηση άρθρων του ν. 3842/2010 (ΦΕΚ 58 Α')

Κλίμακα φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και δαπάνες απόκτησης αγαθών και λήψης υπηρεσιών
Μειώσεις φόρου

Εκπτώσεις από το εισόδημα

Προσδιορισμός εισοδήματος με βάση αντικειμενικές δαπάνες και υπηρεσίες

Δαπάνες επιβατικών αυτοκινήτων Ι.Χ.

Κατάργηση και τροποποίηση φοροαπαλλαγών

Κατάργηση αυτοτελούς φορολόγησης - Τροποποιήσεις συντελεστών

http://www.taxheaven.gr/laws/circular/i ... ular/11508


Σε όποιον άνοιξε η όρεξη !!! έπεται και συνέχεια.
Κανένας δεν μπορεί να ανακαλύψει καινούριους ωκεανούς εάν δεν έχει το κουράγιο να χάσει από τα μάτια του την στεριά
Andre Gide
Άβαταρ μέλους
Fanis Mastagas
Q.G.C. Legend
Q.G.C. Legend
 
Δημοσιεύσεις: 2291
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 30, 2009 11:24 pm
Τοποθεσία: Χαριλάου - Θεσσαλονίκη
Μοντέλο:QQ+2 ACENTA TECHNA
Κυβικά:1600
Χρώμα:Z11 Black
Κάτοχος_Απο:29 Ιούλ 2009

Re: Φορολογίας Εισοδήματος 2011 (01/01/2010-31/12/2010)

Δημοσίευσηαπό Fanis Mastagas την Παρ Ιαν 14, 2011 3:32 pm

ΠΟΛ.1202/27.12.2010
Οι ετήσιες δαπάνες διοδίων ιδιωτών-συνδρομητών για διελεύσεις αυτοκινητοδρόμων με τη χρήση συστημάτων τηλεδιοδίων αποδεικνύεται με «ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΔΙΟΔΙΩΝ» της αρμόδιας για την εκμετάλλευση εταιρείας

http://www.taxheaven.gr/laws/circular/i ... ular/11727


Αρκετά για σήμερα.
Κανένας δεν μπορεί να ανακαλύψει καινούριους ωκεανούς εάν δεν έχει το κουράγιο να χάσει από τα μάτια του την στεριά
Andre Gide
Άβαταρ μέλους
Fanis Mastagas
Q.G.C. Legend
Q.G.C. Legend
 
Δημοσιεύσεις: 2291
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 30, 2009 11:24 pm
Τοποθεσία: Χαριλάου - Θεσσαλονίκη
Μοντέλο:QQ+2 ACENTA TECHNA
Κυβικά:1600
Χρώμα:Z11 Black
Κάτοχος_Απο:29 Ιούλ 2009

Re: ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ - ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό Fanis Mastagas την Δευτ Ιαν 17, 2011 2:23 pm

Τι προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Monday January 17, 2011 01:00 AM
Μέτρα-«φωτιά» περιλαμβάνονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο- Καταργούνται εφορίες- Πληρωμή ΦΠΑ σε μηνιαίες δόσεις- Στο στόχαστρο οι καταθέσεις εξωτερικού- Προαιρετική η φοροκάρτα

Αυτόφωρο για μη έκδοση αποδείξεων και απόκρυψη ΦΠΑ, αυστηρότατες ποινές για φοροφυγάδες, επιβολή φόρου ακόμη και αν δεν έχει υποβληθεί φορολογική δήλωση, καθιέρωση φορολογικού εισαγγελέα, πληρωμή ΦΠΑ σε μηνιαίες δόσεις, θέσπιση της φοροκάρτας, ενδελεχής έλεγχος σε Ελληνες που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό, κατάργηση εφοριών και διαγραφή 24 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι μερικά μόνο από τα 21 μέτρα«φωτιά» που περιλαμβάνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.


http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/6932
Κανένας δεν μπορεί να ανακαλύψει καινούριους ωκεανούς εάν δεν έχει το κουράγιο να χάσει από τα μάτια του την στεριά
Andre Gide
Άβαταρ μέλους
Fanis Mastagas
Q.G.C. Legend
Q.G.C. Legend
 
Δημοσιεύσεις: 2291
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 30, 2009 11:24 pm
Τοποθεσία: Χαριλάου - Θεσσαλονίκη
Μοντέλο:QQ+2 ACENTA TECHNA
Κυβικά:1600
Χρώμα:Z11 Black
Κάτοχος_Απο:29 Ιούλ 2009

Re: ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ - ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό Fanis Mastagas την Τετ Ιαν 19, 2011 1:00 pm

Πλήθος αλλαγών περιλαμβάνει το νέο έντυπο Ε1 της φετινής φορολογικής δήλωσης

Πλήθος αλλαγών περιλαμβάνει το νέο έντυπο Ε1 της φετινής φορολογικής δήλωσης, καθώς τίθενται σε ισχύ οι διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου που προβλέπει μεταξύ άλλων ενιαία φορολογική κλίμακα και νέα αυστηρότερα τεκμήρια. Πρόκειται για ένα έντυπο σαφώς πιο πολύπλοκο από τα παραδοσιακά έντυπα των τελευταίων ετών, που επιχειρεί να εφαρμόσει τις αλλαγές που επήλθαν στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων με τον νόμο 3842/2010.

http://www.e-forologia.gr/cms/viewConte ... x?id=90556
Κανένας δεν μπορεί να ανακαλύψει καινούριους ωκεανούς εάν δεν έχει το κουράγιο να χάσει από τα μάτια του την στεριά
Andre Gide
Άβαταρ μέλους
Fanis Mastagas
Q.G.C. Legend
Q.G.C. Legend
 
Δημοσιεύσεις: 2291
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 30, 2009 11:24 pm
Τοποθεσία: Χαριλάου - Θεσσαλονίκη
Μοντέλο:QQ+2 ACENTA TECHNA
Κυβικά:1600
Χρώμα:Z11 Black
Κάτοχος_Απο:29 Ιούλ 2009

Re: ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ - ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό Fanis Mastagas την Παρ Ιαν 21, 2011 3:24 pm

ΕΝΑΡΞΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ELENXIS

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΝΙΚΗΣ 5-7
10180 ΑΘΗΝΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ TΗΛ.: 210-3332551/2
FAX: 210-3332559
e-mail : press@minfin.gr
Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση σχετικά με την έναρξη ελέγχων σε μεγάλες επιχειρήσεις με το σύστημα ELENXIS:

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/6980
Κανένας δεν μπορεί να ανακαλύψει καινούριους ωκεανούς εάν δεν έχει το κουράγιο να χάσει από τα μάτια του την στεριά
Andre Gide
Άβαταρ μέλους
Fanis Mastagas
Q.G.C. Legend
Q.G.C. Legend
 
Δημοσιεύσεις: 2291
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 30, 2009 11:24 pm
Τοποθεσία: Χαριλάου - Θεσσαλονίκη
Μοντέλο:QQ+2 ACENTA TECHNA
Κυβικά:1600
Χρώμα:Z11 Black
Κάτοχος_Απο:29 Ιούλ 2009

Re: Συγκριση ττιμών αυτοκινήτων

Δημοσίευσηαπό aiolos την Κυρ Ιαν 23, 2011 10:32 pm

ΕΡΕΥΝΑ: Διαφορές τιμών των αυτοκινήτων μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης
Διαβάστε και παρακάτω:
http://www.autotriti.gr/data/magazine/viewthema/38872.asp
CHRISTOSΑπό τους κλέφτες, οι πιο επιζήμιοι είναι οι βλάκες: ταυτόχρονα μας κλέβουν και το χρόνο και τη διάθεση
Άβαταρ μέλους
aiolos
Q.G.C. Maniac
Q.G.C. Maniac
 
Δημοσιεύσεις: 361
Εγγραφή: Δευτ Μαρ 09, 2009 7:14 pm
Τοποθεσία: Αχαρνές
Μοντέλο:QQ Acenta/Techna S
Κυβικά:1600
Χρώμα:B52 Faded Denim
Κάτοχος_Απο:16 Απρ 2009

Re: ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ - ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό Fanis Mastagas την Τρί Ιαν 25, 2011 4:37 pm

Ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, E9 και Εκκαθαριστικής ΦΠΑ οικ. έτους 2011

http://www.taxheaven.gr/laws/circular/i ... ular/11819
Κανένας δεν μπορεί να ανακαλύψει καινούριους ωκεανούς εάν δεν έχει το κουράγιο να χάσει από τα μάτια του την στεριά
Andre Gide
Άβαταρ μέλους
Fanis Mastagas
Q.G.C. Legend
Q.G.C. Legend
 
Δημοσιεύσεις: 2291
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 30, 2009 11:24 pm
Τοποθεσία: Χαριλάου - Θεσσαλονίκη
Μοντέλο:QQ+2 ACENTA TECHNA
Κυβικά:1600
Χρώμα:Z11 Black
Κάτοχος_Απο:29 Ιούλ 2009

Re: ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ - ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό Fanis Mastagas την Τρί Ιαν 25, 2011 4:44 pm

ΠΟΛ.1178/7.12.2010
Εγγραφή νέων χρηστών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες TaxisNet

http://www.taxheaven.gr/laws/circular/i ... ular/11669


Τι είναι το ειδικό πληρεξούσιο που απαιτείται για την παραλαβή του κλειδάριθμου από τις Δ.Ο.Υ.

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/6726
Κανένας δεν μπορεί να ανακαλύψει καινούριους ωκεανούς εάν δεν έχει το κουράγιο να χάσει από τα μάτια του την στεριά
Andre Gide
Άβαταρ μέλους
Fanis Mastagas
Q.G.C. Legend
Q.G.C. Legend
 
Δημοσιεύσεις: 2291
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 30, 2009 11:24 pm
Τοποθεσία: Χαριλάου - Θεσσαλονίκη
Μοντέλο:QQ+2 ACENTA TECHNA
Κυβικά:1600
Χρώμα:Z11 Black
Κάτοχος_Απο:29 Ιούλ 2009

Re: ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ - ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσίευσηαπό Fanis Mastagas την Τετ Ιαν 26, 2011 3:57 pm

Σε διαβούλευση του προσχεδίου του νέου φορλογικού νόμου με αλλαγές στις διατάξεις για το αυτόφωρο

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/7007

Το προσχέδιο του νέου φορολογικού νόμου
Αυστηρότερες ποινές για όσους φοροδιαφεύγουν, όπως η επιβολή αυτόφωρου και ποινές φυλάκισης, μείωση του συντελεστή φορολόγησης για το σύνολο των κερδών των επιχειρήσεων στο 20% και αλλαγές στο τρόπο φορολόγησης των διανεμόμενων κερδών, καθώς και παροχή δυνατότητας καταβολής του ΦΠΑ σε τρεις δόσεις προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο που συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο και τίθεται σε δημόσια διαβούλευση.

http://www.e-forologia.gr/cms/viewConte ... x?id=91209
Κανένας δεν μπορεί να ανακαλύψει καινούριους ωκεανούς εάν δεν έχει το κουράγιο να χάσει από τα μάτια του την στεριά
Andre Gide
Άβαταρ μέλους
Fanis Mastagas
Q.G.C. Legend
Q.G.C. Legend
 
Δημοσιεύσεις: 2291
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 30, 2009 11:24 pm
Τοποθεσία: Χαριλάου - Θεσσαλονίκη
Μοντέλο:QQ+2 ACENTA TECHNA
Κυβικά:1600
Χρώμα:Z11 Black
Κάτοχος_Απο:29 Ιούλ 2009

Επόμενο

Επιστροφή στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Ο δικτυακός χώρος αυτός δεν αντιπροσωπεύει την Nissan Europe ή την Nissan-Νικ. Ι. Θεοχαράκης.
Τα λογότυπα (Nissan Qashqai, X-Trail, Juke) είναι ιδιοκτησία των παραπάνω.
Powered by phpBB ,© 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group,
web hosting by ibiscus ibiscusΕλληνική μετάφραση από το phpbb3.grPortal XL 5.0 ~ Plain 0.2